Friptura de miel cu legume la cuptor

Friptura de miel cu legume la cuptor

Friptura de miel cu legume la cuptor si rozmarin verde

Friptura de miel cu legume la cuptor – De pe masa festiva de Paste, pe langa oua, nu poate lipsi mielul si trebuie sa fim pregatiti pentru a prepara o masa gustoasa pentru invitati. O reteta rapida pentru cea mai savuroasa friptura de miel.

Friptura de miel cu legume la cuptor
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 500 g carne de miel cu os sau fara
  • 500 g ciuperci
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • 3-4 rosii din conserva
  • 1 ceapa
  • 1 fir de praz
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 5 linguri ulei de masline
  • 200 ml apa
  • 200 ml vin alb
  • rozmarin
  • patrunjel
  • sare si piper
Mod de preparare
  1. Carnea de miel o curatam bine de grasime, de pielite si ii facem cateva crestaturi.
  2. Curatam cateii de usturoi si ii pisam bine cu putina sare. Punem o lingura, doua de ulei de masline si il frecam bine pana devine o pasta. Adaugam rozmarin, piper si zeama de lamaie. Amestecam bine pana se omogenizeaza toate ingredientele.
  3. Cu acest amestec vom unge generos carnea de miel, inclusiv in crestaturile pe care le-am facut.
  4. Punem astfel carnea intr-o tava incapatoare si adaugam peste ea un pahar de apa si unul de vin alb. Tava o introducem la cuptor, la foc moderat pentru aproximativ 90 de minute. In acest timp intoarcem carnea pe toate partile si o mai stropim cu sucul din tava. Daca este cazul mai daugam putina apa fierbinte.
  5. Intre timp curatam legumele. Le taiem dupa bunul plac al fiecaruia. Ceapa si prazul le calim in 2-3 linguri de ulei de masline intr-o cratita mai mare. Amestecam pana devine sticloasa, apoi adaugam rosiile taiate cubulete si ardeiul rosu taiat fasii. Calim un pic, apoi adaugam morcovii taiati rondele si ciupercutele taiate sau lasate intregi, daca sunt mai micute. Morcovii ii puteti fierbe putin inainte.
  6. Dupa aproximativ 60 de minute, de cand am bagat tava in cuptor, adaugam legumele.
  7. Introducem din nou tava la cuptor si o mai lasam cam 30 de minute.
  8. La sfarsit putem adauga si verdeata tocata. Eu am pus putin patrunjel verde.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Miniprix.ro