File de crap prajit – un deliciu pescaresc servit cu mamaliguta si usturoi. Bun de te lingi pe degete ! De preferat pentru prajit sa folosim un ulei de pamier si sa lasam un pic pestele, dupa ce il scoatem din tigaie, pe un servetel de hartie, ca sa se absoarba uleiul in exces. Sa aveti pofta !
File de crap prajit
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 4-6 fileuri de crap
- o cescuta cu malai
- ulei pentru prajit
- sare si piper
Mod de preparare
- Fileurile de crap le spalam bine si le lasam un pic sa se zvinte, apoi le condimentam cu sare si piper.
- Intr-o farfurie intinsa punem malaiul. Luam fiecare bucata de peste si o tavalim pana ce se acopera toata suprafata acestuia cu malai.
- Intr-o craticioara punem uleiul la incins, de preferat sa prajim in ulei de palmier.
- Luam fiecare bucata de peste si o prajim bine pe ambele parti, pana ce devine aurie si crocanta.
- Scoatem bucatile de peste pe servetele de hartie, ca sa se absoarba excesul de ulei.
- Se serveste cu mamaliguta si mujdei de usturoi.