Cand incepe sa dea in clocot, turnam malaiul, in ploaie si amestecam repejor, sa nu se faca cocoloase.
Lasam la fiert aproximativ 20 de minute, la foc mic.
Radem pe razatoarea mica branzeturile si le punem intr-un castron. Adaugam 50 g de unt moale si busuioc proaspat tocat marunt.
Dupa ce mamaliga s-a fiert, o impartim in doua parti egale.
Ungem o tava sau un vas termorezistent cu unt, punem o parte din mamaliga si o intindem bine pe fundul vasului. Turnam compozitia de branza si o intindem pe toata suprafata. Acoperim cu restul de mamaliga, pe care o intindem cu grija. Deasupra mai punem cateva cubulete de unt, ici colo, apoi o bagam la cuptor pentru circa 20 de minute, la foc moderat.
Dupa ce o scoatem din cuptor, presaram deasupra 50 g de cascaval ras.
Recipe by iRetete.ro - Retete culinare at http://www.iretete.ro/straturi-de-mamaliga-cu-branza.html