Se amesteca faina cu uleiul, otetul, apa calduta si oul batut in prealabil cu sare. Se lucreaza bine de tot, cu mana, pana cand acesta incepe sa se desprinda de marginea vasului.
Se pune pe o planseta (sau pe masa), se presara din cand in cand cu faina si se bate aluatul de planseta pan ace devine lucios si face basici
Aluatul se strange minge, se unge cu ulei sau cu apa. Se aseaza intr-o cratita, se pune intr-un loc cald si se lasa astfel 30 de minute
Aluatul se intinde pana devine subtire ca o coala de hartie
Foaia intinsa se stropeste cu unt topitsi se presara cu pesmet
Umplutura:
Nucile se piseaza, se amesteca cu zahar cu coaja rasa de lamiae si pesmet umezit cu putin lapte.
Umplutura se asterne pe jumatate din foaie si se rasuceste strudelul din partea umpluta
Se aseaza in tava si se unge strudelul deasupra cu unt
Se coace aproximativ 35 de minute la temperatura de 180 de grade
Peste strudel, dup ace s-a copt rumen si este inca fierbinte, se toarna sirop de zahar fierbinte si se mai lasa la cuptor 5 minute.
Recipe by iRetete.ro - Retete culinare at http://www.iretete.ro/strudel-cu-branza-de-vaci.html