Masuram o cana de orez si o punem intr-un castron in care sa spalam orezul. Vom pune peste el apa rece si amestecam culegand impuritatile, care, de obicei, se ridica la suprafata. Il spalam in mai multe ape, apoi il lasam cateva minute in apa rece.
Scurgem apa in care am tinut orezul si il punem in oala de fiert.
Luam o oala, in care vrem sa fierbem orezul, si punem in ea dublul masurii pe care am folosit-o la orez, deci 2 cani. Trebuie sa avem foarte mare grija ca oala sa fie suficient de mare, deoarece orezul isi mareste volumul pana la de trei ori fata de initial, iar in timpul fierberii apa poate da pe foc.
Adaugam putina sare si lasam la fiert.
Cand incepe fierberea acoperim oala cu un capac. Astfel lasam sa fiearba 10 minute la foc minim.
Dupa cele 10 minute luam oala de pe foc si o mai lasam asa inca 20 de minute, fara sa ridicam capacul.
Luam capacul si il servim imediat sau il pastram la frigider pana la consumare.
Recipe by iRetete.ro - Retete culinare at http://www.iretete.ro/orez-de-post.html