Crema de ciocolata
- 140 g ciocolata amaruie
- 140 g zahar
- 300 ml apa
- 4 galbenusuri
- 400 g frisca
- Radem fin ciocolata amaruie.
- Apa cu zaharul si ciocolata le punem la foc intr-un vas pe baia de apa.
- Compozitia se bate cu telul pana se ingroasa, apoi o asezam intr-un vas cu apa rece si batem in continuare.
- In momentul in care amestecul nostru s-a racorit, adaugam treptat galbenusurile batute cu putina apa rece.
- Dupa ce compozitia s-a racit bine se amesteca cu jumatate din cantitatea de frisca.
- Compozitia o turnam in pahare cu picior care se aseaza intr-un vas, inconjurate cu ghiata marunta sau in frigider.
- Inainte de a se servi crema, deasupra se pune frisca, ciocolata rasa sau cacao.
Recipe by iRetete.ro - Retete culinare at http://www.iretete.ro/crema-de-ciocolata.html
3.2.1753