Cum să dormim mai bine

Salteaua trebuie cumpărată astfel încât să fie comodă pentru ambii parteneri
Salteaua trebuie cumpărată astfel încât să fie comodă pentru ambii parteneri

Durerile de gât și de spate, o zi prea stresantă la serviciu sau picioarele prea obosite alungă somnul. Putem ameliora calitatea orelor de somn prin alegerea saltelei potrivite sau prin aranjarea pernelor.

Deși petrecem o treime din timpul vieţii noastre dormind, mulţi dintre noi nu acordăm prea multă atenţie somnului. Doctorul Johny Benjamin, un renumit ortoped australian, le recomandă celor care dorm în poziţia de fetus să-și pună o pernă între genunchi, pentru a înlătura stresul și tensiunea acumulate în timpul zilei. Cei care stau pe spate se vor odihni mai bine cu o pernă sub genunchi. Sprijinul capului pe mai multe perne nu este recomandat, întrucât gâtul nu stă într-o poziţie relaxată. Pernele cervicale, cu formă specială, sunt cele mai odihnitoare pentru zona gâtului.

Saltelele se schimbă la 5 ani

Când vine vorba de saltele, cel mai important lucru este confortul. „Mulţi oameni nu știu ce bine pot dormi până nu dau de o saltea bună”, a declarat doctorul Benjamin. Duritatea saltelei nu trebuie să depășească nivelul de suportabilitate a corpului nostru. Calitatea saltelelor este cu atât mai importantă cu cât durerile de gât se pot transforma, în timp, în artrită. Specialiștii consideră că o saltea ar trebui să fie schimbată la un interval de cinci sau șapte ani, în funcţie de calitatea ei.

Efectele bizare ale somniferelor – Medicilor australieni le-au fost semnalate efecte bizare provocate de pastilele de dormit. O femeie s-a îngrăşat cu 23 de kilograme, în şapte luni, din cauza meselor luate în timp ce ar fi trebuit să doarmă. O altă femeie s-a trezit în toiul nopţii, vopsind uşa de la intrare după ce a luat somnifere. Medicamentul „Stilnox” este responsabil pentru aceste ciudate reacţii secundare. Acesta este distribuit în Australia din 2000 şi este folosit în tratarea insomniilor pe termen scurt. Îngrijorate, autorităţile medicale au sugerat medicilor să-şi avertizeze pacienţii în privinţa posibilelor efecte secundare ale somniferelor.
Voteaza

Check Also

Suplimentele multivitamin sunt asemenea unei polite de asigurare: nu se stie niciodata când vei avea nevoie de beneficiile lor

Vitaminizeaza-te, dar cu cap!

Vitaminele si mineralele care se gasesc la farmacie sub forma de pilule pot completa dieta, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *