Crenvursti in foietaj – pentru un mic dejun delicios puteti incerca aceasta reteta simpla si rapida. Pe deasupra puteti presara cateva seminte de susan sau mac.
Crenvursti in foietaj
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 1 pachet de aluat foietaj
- 8-10 crenvursti
- 1 galbenus de ou
Mod de preparare
- Aluatul il vom lasa sa se dezghete bine inainte sa il folosim, deci il vom scoate cu ceva timp inainte sa ne apucam de treaba.
- Dupa ce aluatul nostru este gata dezghetat, il desfacem pe o planseta si il taiem pe latime in fasii egale de aproximativ 1-1,5 cm fiecare.
- Crenvurstii ii vom taia in jumatati.
- Luam cate o jumatate de crenvurst si de la un capat pana la celalat vom spirala pe el fasia de aluat. Asa vom proceda cu toate bucatile de crenvursti si le vom aseza pe tava de la aragaz, pe care o tapetam cu hartie de copt.
- La sfarsit le vom unge cu galbenus de ou, cu ajutorul unei pensule.
- Introducem tava in cuptorul preincalzit la 200-220 de grade pentru aproximativ 15 minute. Timpul si gradele exacte le putem gasi si pe pachetul de foietaj.
- Le scoatem din cuptor atunci cand s-au rumenit un pic, apoi le lasam sa se raceasca.