
Clatite – Cine nu stie sa faca clatite? Este un desert usor de facut pe care il puteti servi cu diferite sosuri sau gemuri. De asemenea, clatitele pot fi servite si cu fructe sau inghetata si le puteti impacheta in diferite feluri: triunghi, sarmalute sau clasicul rulou.
Clatite
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 1-2 oua
- 250 ml lapte
- 250 ml apa minerala
- 400 g faina
- 1 fiola esenta de vanilie
- un plic zahar vanilat
- un varf de cutit de sare
- ulei
Mod de preparare
- Batem ouale foarte bine cu putina sare.
- Adaugam faina, in trepte, pana se ingroasa compozitia si batem bine cu un tel sau cu mixerul. Trebuie sa avem grija sa nu se formeze cocoloase.
- In momentul cand s-a ingrosat adaugam intai laptele si apoi apa minerala, treptat, apoi faina, pana cand compozitia va capata o cosistenta ca de smantana, nici subtire, nici prea groasa.
- Adaugam o fiola de esenta de vanilie sau rom, dupa preferinte sau un plic de zahar vanilat. Daca doriti in compozitie puteti adauga si o lingura de ulei.
- Compozita o vom lasa un pic sa se odihneasca, cam 10-20 de minute.
- In tigaia de clatite vom pune cateva picaturi de ulei pe care le vom sterge cu un servetel, iar in mijloc punem cu ajutorul unui polonic compozitia pe care o intindem pe toata suprafata tigaii.
- In acest fel vom coace toate clatitele, pe care le putem unge cu diferite gemuri, miere sau sosuri de ciocolata, caramel etc.