
Clatite umplute cu branza – un aperitiv sarat, foarte usor de realizat din clatite cu o umplutura fina de crema de branza cu ardei si marar. Reteta pentru clatite o puteti gasi aici.
Clatite umplute cu branza
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 4-6 clatite
- 350 g branza de vaci
- 75 g unt
- 200 mg smantana
- 1 ardei gras rosu
- ½ legatura de marar
- salata verde
- sare si piper
Mod de preparare
- Dupa ce am pregatit clatitele sau in timp ce le coacem, ne putem apuca de umplutura.
- Intr-un bol vom freca bine untul, la temperatura camerei, cu branza de vaci. Incorporam smantana, apoi adaugam ardeiul gras rosu, taiat cubulete, si mararul, tocat marunt. Potrivim gustul cu sare si piper si amestecam bine, pana ce se omogenizeaza compozitia.
- Desfacem salata frunza cu frunza, o spalam bine si o lasam sa se zvante.
- Luam una, doua frunze de salata, depinde cat de mari sunt si le asezam pe o clatita, astfel incat sa acopere toata suprafata acesteia.
- Punem pe o parte compozitia de branza si rulam cu grija, astfel incat sa se formeze frumos straturile: clatita, foaia de salata si in interior o cantitate generoasa de crema de branza.
- Aceasta se taie dupa bunul plac si se serveste ca aperitiv.