Ciuperci cu sos gorgonzola

Ciuperci cu sos gorgonzola ornate cu rozmarin

Ciuperci cu sos gorgonzola ornate cu rozmarin

Ciuperci cu sos gorgonzola – o garnitura deosebita pe care o putem servi langa o friptura de pui sau porc. Sosul este usor de realizat si are la baza branza gorgonzola, adica branza cu mucegai.

Ciuperci cu sos gorgonzola
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 500 g ciuperci
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  • 150 g branza gorgonzola (cu mucegai)
  • 150 ml smantana
  • piper alb
Mod de preparare
  1. Punem ciupercile la calit intr-o tigaie in care am incins cateva linguri de ulei de masline. Le lasam pana ce sosul pe care acestea si-l vor lasa, va scadea si le prajim un pic, apoi le dam de pe foc.
  2. In timp ce se calesc ciupercile putem face sosul. Intr-o craticioara punem la foc mic 50 g de unt.
  3. Dupa ce acesta s-a topit, adaugam branza gorgonzola faramitata, cat putem de marunt si 150 ml de smantana, de preferat smantana pentru gatit. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza si se topeste branza gorgonzola.
  4. Condimentam cu piper alb, sare nu mai este necesar sa ii punem, datorita branzei destul de sarate.
  5. Lasam cateva clocote amestecand in continuu, apoi adaugam ciupercile. Le mai lasam aproximativ 5 minute si le putem lua de pe foc.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Miniprix.ro