Ciorba de salata verde

Ciorba de salata verde
Ciorba de salata verde

Ciorba de salata verde – o ciorbita deosebita, pe care nu o intalnim foarte des, desi este deosebit de gustoasa. Pentru cei ce nu servesc carne, atunci se poate renunta la afumatura din omleta.

Ciorba de salata verde
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 100 g afumatura ( sunca sau kaiser )
  • 6 oua
  • 200 ml lapte
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri faina
  • salata verde
  • otet
  • sare si piper
Mod de preparare
  1. Punem la fiert o oala cu apa si un praf de sare.
  2. Taiem afumatura in bucatele mai mici si o punem un pic la prajit, intr-o craticioara. Daca nu isi lasa suficienta grasime, putem pune putin ulei. Peste ea vom turna cinci oua batute bine si condimentate cu sare si piper. Lasam sa se prajeasca pe o parte, apoi o intoarcem pe partea cealalta. Scoatem omleta si o taiem bucatele mai mici.
  3. Punem bucatelele de omleta in oala cu apa si mai adaugam 2-3 catei de usturoi tocati marunt.
  4. In mometul in care apa incepe sa clocoteasca, adaugam salata verde rupta in fasii, apoi lasam sa fiarba.
  5. Cand este aproape fiarta, pregatim o compozitie dintr-un ou, doua linguri de faina si putina apa rece. Frecam bine faina si oul, iar apa o punem usor, pana ce obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase. In cazul in care avem cocoloase, vom strecura compozitia.
  6. Vom da oala de pe foc si, amestecand, vom turna usor aceasta compozitie.
  7. O vom pune din nou pe foc si mai lasam sa dea un clocot, amestecand in continuu.
  8. Potrivim gustul cu otet, sare si piper.
  9. Se da de pe foc si se lasa sa se odihneasca un pic, apoi se adauga un pahar cu lapte.
 

Check Also

Biscotti cu migdale

Biscotti cu migdale – un desert itelienes deosebit si foarte gustos. Fisticul il puteti praji …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *