Ciorba de pui

Ciorba de pui servita cu patrunjel verde si ardei iute
Ciorba de pui servita cu patrunjel verde si ardei iute

Ciorba de pui – O reteta ca la mama acasa! O portie de ciorba acra se serveste fierbinte cu patrunjel proaspat tocat deasupra si ardei iute.

Ciorba de pui
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 1 pui
  • 4 l apa
  • 3 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 bucata telina
  • 1 ardei gras
  • 4 cartofi
  • 300 ml suc de rosii
  • 1 l bors
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • condimente pentru ciorba
  • sare
Mod de preparare
  1. Puiul, il portionam in bucati sau, daca aveti deja bucati, le punem intr-o oala mare. Adaugam apa cat sa acopere toate bucatile de pui. Presaram putina sare. O punem pe foc si o lasam pana ce carnea de pui este aproape fiarta. In momentul in care fierbe, va trebui din cand in cand sa strangem spuma ce se formeaza deasupra.
  2. Scoatem carnea de pui pe o farfurie. Supa o vom strecura si o vom punem din nou pe foc.
  3. In supa adaugam morcovul, radacina de patrunjel, telina si adreiul gras taiate cubulete. Lasam legumele sa fiarba, iar cand sunt aproape gata adaugam si cartofii. Pe acestia ii adaugam mai tarziu deoarece fierb mai repede.
  4. Adaugam carnea, pe care o puteti pune cum ati fiert-o sau, daca doriti, o puteti rupe de pe oase. Mai lasam sa fiarba un pic.
  5. In momentul in care cartofii sunt aproape fierti, punem sucul de rosii si lasam pana da in clocot din nou.
  6. Punem borsul, condimentele pentru ciorba si mai lasam cateva clocote.
  7. Dregem supa de sare, dupa gustul fiecaruia.
  8. Oul il spargem intr-un bol si in momentul in care am stins focul il punem usor un ciorba.
  9. Deasupra adaugam patrunjel verde tocat marunt.
  10. Ciorba de pui o servim calda cu patrunjel proaspat si ardei iute.
 

Check Also

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda – daca ati fost harnicute si ati pus la congelator sau la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *