
Ciorba de perisoare – o reteta simpla si delicioasa. O ciorbita calda este intotdeauna bine venita.
Ciorba de perisoare
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 500 g carne tocata ( vita si porc )
- 2-3 cepe
- 2 morcovi
- 1 bucata telina
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 3 cartofi
- 3-4 rosii
- 1 ou
- 3 linguri de ulei
- ½ l bors
- patrunjel
- leustean
- faina
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
- Curatam si tocam marunt doua cepe, morcovii si telina, iar ardeii ii taiem cubulete sau feliute. Intr-o tigaie punem putin ulei la incins si calim legumele. Intr-o oala mare punem la fiert apa cu putina sare si adaugam legumele. Se lasa la fiert pana ce acestea se inmoaie, apoi adaugam cartofii taiati cubulete.
- Intre timp pregatim perisoarele. Amestecam carnea tocata cu o ceapa tocata foarte fin sau data pe razatoare, cu patrunjelul tocat marunt si un ou. Potrivim gustul cu sare si piper si facem perisoare de marime potrivita. Acestea se dau prin faina si se pun in ciorba.
- Cand periosoarele sunt aproape fierte si adauga rosiile decojite si date pe razatoare sau tocate foarte marunt.
- La sfarsit potrivim gustul cu bors, pe care il fierbem un pic inainte sa il adaugam in ciorba.
- Se potriveste gustul cu sare, piper si se presara leustean tocat marunt.