Ciorba de miel

Ciorba de miel cu verdeata proaspata
Ciorba de miel cu verdeata proaspata

Ciorba de miel – o ciorbita delicioasa pe care o servim mai ales in zilele de Paste. De obicei la ciorba folosim oasele: capul, bucati de la gat, coada sau coastele. Daca doriti sa scapati un pic de mirosul de miel, tineti carnea in apa cu otet timp de cateva ore.

Ciorba de miel
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 500 g care de miel
  • 2 morcovi
  • 1 pastranac
  • ⅓ telina
  • 1 ceapa
  • 1 adrei gras rosu
  • 1 cescuta orez
  • 500 ml bors
  • 2-3 galbenusuri
  • 100 ml smantana
  • marar
  • patrunjel
  • sare si piper
Mod de preparare
  1. Spalam bine carnea de miel, de preferat oase: coaste, cap, gat sau coada.
  2. Intr-o oala mare punem apa la fiert si, in momentul in care da in clocot, adaugam carnea de miel. Luam spuma ce se formeza deasupra si o lasam pana este aproape fiarta. Daca nu doriti oasele in farfurie, atunci scoateti carnea din oala, curatati-o de pe oase, apoi o puneti din nou in oala. Cel putin eu asa am prodedat.
  3. Adaugam legumele: ceapa tocata marunt, morcovul, telina, pastarnacul si ardeiul gras taiate cubulete.
  4. In momentul in care legumele sunt aproape fierte adaugam o cescuta de orez.
  5. Dupa ce au fiert, acrim cu bors si potrivim gustul cu sare si piper.
  6. Intr-un castron batem 2 sau 3 galbenusuri cu 100 ml de smantana, le subtiem cu zeama din oala, apoi le turnam in ciorba.
  7. La sfarsit adaugam marar si patrunjel verde proaspat tocate marunt, apoi stingem focul.
  8. Ciorba de miel se serveste calda.
 

Check Also

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda – daca ati fost harnicute si ati pus la congelator sau la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *