Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda – daca ati fost harnicute si ati pus la congelator sau la camara frunze de loboda, acum va puteti bucura de o ciorbita de post foarte sanatoasa si usor de facut. Daca nu aveti loboda pastrata la borcane sau la congelator, atunci va trebui sa asteptati primavara pentru a gasi loboda proaspata.

Ciorba de loboda
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • frunze de loboda
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 bucata de telina
  • 1 pastranac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 2-3 linguri bulion
  • 1 lingura de bors magic
  • 2 linguri de ulei
  • otet
  • patrunjel
  • leustean
  • sare si piper
Mod de preparare
  1. In oala in care dorim sa facem ciorba incingem 2 linguri de ulei. Punem la calit ceapa tocata marunt. Adaugam morcovii, pastarnacul, radacina de patrunjel, telina si ardeiul gras, taiate cubulete. Le calim si pe ele un pic, apoi adaugam aproximativ 2-3 lintri de apa. Punem sare si lasam sa fiarba legumele.
  2. Curatam si spalam cu grija frunzele de loboda. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam loboda si lasam sa fiarba. Daca avem loboda congelata, o vom pune direct in oala, asa congelata.
  3. Intr-o cana vom pune 2-3 linguri de bulion si una de bors magic. Amestecam si punem peste cate o lingura din zeama de la ciorba ca sa il diluam un pic, apoi il turnam in ciorba.
  4. Potrivim gustul cu sare si piper. Adaugam otet sau cu zeama de lamaie, dupa gust.
  5. La sfarsit adaugam leusteanul si patrunjelul verde, tocate marunt si stingem focul.
 

Check Also

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat – mici, delicioase si foarte bune in perioadele de post. Acestea pot …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *