Ciorba de fasole

Ciorba de fasole cu patrunjel verde
Ciorba de fasole cu leustean verde

Ciorba de fasole – O reteta simpla, dar trebuie realizata cu atentie. Pentru a nu avea probleme cu stomacul, fasolea se fierbe in mai multe ape si se adauga in momentul fierberii putin bicarbonat, iar zeama in care am pus se va schimba cu una proaspata. Aceasta este reteta clasica, cu legume, perfecta pentru cei ce tin post, dar in ea puteti adauga si afumatura. Se serveste cu leustean verde.

Ciorba de fasole
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 250 g fasole
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 50 ml pasta de tomate
  • cimbru
  • boia dulce
  • 2-3 linguri ulei
  • leustean verde
  • sare
Mod de preparare
  1. Spalam boabele de fasole si le punem la fiert intr-o oala cu apa. Lasam un pic sa fiarba si adaugam o lingurita de bicarbonat. Lasam cateva clocote, apoi aruncam apa, spalam fasolea in mai multe ape si o punem din nou la fiert in apa curata cu putina sare. Fierbem la foc mic cu vasul acoperit pana ce boabele se vor inmuia putin, aproximativ o ora. Daca doriti mai puteti schimba inca o data apa.
  2. Dupa ce fasolea s-a fiert vom adauga ceapa tocata si legumele taiate cubulete, fara ardei. Se mai lasa sa fiarba 30 de minute, apoi adaugam si ardeiul taiat cubulete si putina boia dulce.
  3. Daca doriti puteti adauga si o lingura de pasta de tomate.
  4. Se lasa sa mai fiarba 10-15 minute, apoi se adauga cimbru, putin ulei si se potriveste de sare.
  5. Se mai lasa cateva clocote, apoi se stinge focul si se pune deasupra leustean tocat marunt.
 

Check Also

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda – daca ati fost harnicute si ati pus la congelator sau la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *