Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde servita cu salata de ceapa rosie
Ciorba de fasole verde servita cu salata de ceapa rosie

Ciorba de fasole verde – o ciorbita delicioasa care poate fi servita alaturi de o salata de ceapa rosie. Puteti folosi fasole verde proaspta sau congelata, depinde de sezonul in care doriti sa o faceti.

Ciorba de fasole verde
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 1 kg fasole pastai verde
  • 5-6 feliute de sunca afumata
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 bucata de telina
  • 1-2 linguri faina
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • otet
  • patrunjel verde
  • sare si piper
Mod de preparare
  1. Pentru inceput curatam fasolea verde de codite, daca este prea mare o rupem in doua si o spalalam bine. Intr-o oala pentru ciorba punem la fiert fasolea, in apa cu un praf de sare.
  2. Adaugam morcovii, telina si ceapa tocate marunt.
  3. Sunca o taiem feliute, o crestam un pic si o adaugam in ciorba.
  4. RANTAS: Intr-o tigaie punem 2 linguri de faina si amestecam in continuu pana faina capata o culoare maronie. Adaugam o lingurita de boia de ardei dulce pe care o amestecam cu faina, pentru inca 2-3 minute. Peste aceasta compozitie adaugam usor aproximativ 1 pahar de apa rece, amestecand in continuu, sa nu facem cococloase. In cazul in care face cocoloase, atunci aceasta compozitie o strecuram.
  5. In momentul in care legumele sunt fierte, adaugam in ciorba si rantasul. Mai lasam cateva clocote. Potrivim gustul cu otet, sare si piper, amestecand in continuu.
  6. La sfarsit adaugam verdeata tocata marunt si stingem focul.
 

Check Also

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda – daca ati fost harnicute si ati pus la congelator sau la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *