Ciorba de fasole verde – o ciorbita delicioasa care poate fi servita alaturi de o salata de ceapa rosie. Puteti folosi fasole verde proaspta sau congelata, depinde de sezonul in care doriti sa o faceti.
Ciorba de fasole verde
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 1 kg fasole pastai verde
- 5-6 feliute de sunca afumata
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 bucata de telina
- 1-2 linguri faina
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- otet
- patrunjel verde
- sare si piper
Mod de preparare
- Pentru inceput curatam fasolea verde de codite, daca este prea mare o rupem in doua si o spalalam bine. Intr-o oala pentru ciorba punem la fiert fasolea, in apa cu un praf de sare.
- Adaugam morcovii, telina si ceapa tocate marunt.
- Sunca o taiem feliute, o crestam un pic si o adaugam in ciorba.
- RANTAS: Intr-o tigaie punem 2 linguri de faina si amestecam in continuu pana faina capata o culoare maronie. Adaugam o lingurita de boia de ardei dulce pe care o amestecam cu faina, pentru inca 2-3 minute. Peste aceasta compozitie adaugam usor aproximativ 1 pahar de apa rece, amestecand in continuu, sa nu facem cococloase. In cazul in care face cocoloase, atunci aceasta compozitie o strecuram.
- In momentul in care legumele sunt fierte, adaugam in ciorba si rantasul. Mai lasam cateva clocote. Potrivim gustul cu otet, sare si piper, amestecand in continuu.
- La sfarsit adaugam verdeata tocata marunt si stingem focul.