Chiftelute marinate

Chiftelute marinate servite cu piure de cartofi
Chiftelute marinate servite cu piure de cartofi

Chiftelute marinate – Un preparat de baza foarte gustos si des savurat langa un piure de cartofi. Puteti folosi chiftelutele deja facute pentru aperitiv. Le servim alaturi de o salata asortata sau muratiri.

Chiftelute marinate
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • Chiftelute
  • 500 g carne tocata (porc+vita)
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 1 cartof
  • o mana miez de paine
  • marar si patrunjel verde
  • 100 g faina
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit
  • Sos
  • 100 ml pasta de tomate
  • 250 ml apa
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingurita otet
  • 2 linguri faina sau amidon
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • piper boape
  • sare
Mod de preparare
  1. Pregatim masina de tocat prin care vom da carnea, in cazul in care nu este deja tocata. Tot prin masina de tocat vom da si cartoful, miezul de paine, pe care il putem inmuia un pic in apa, apoi ceapa, usturoiul si verdeata.
  2. Pe toate le punem intr-un caston mai mare. Adaugam oul si condimentam cu sare si piper dupa gust.
  3. Amestecam bine ingredientele.
  4. Pe o farfurie intinsa vom pune faina. Luam putin din compozitie, atat cat doriti sa fie chifteaua si o facem bila pe care o aplatizam si o dam prin faina.
  5. Chiftelutele astfel pregatite le vom praji in ulei incins pe ambele parti.
  6. Le scoatem pe prosop de hartie pentru a se absoarbe excesul de ulei.
  7. Apoi trecem la sos. Intr-o cratita incingem 3-4 linguri de ulei si calim putin usturoiul taiat marunt, apoi punem pasta de tomate. Adaugam o cana de apa, o lingurita de otet, foile de dafin, boabele de piper si amestecam bine. Diluam faina cu putina apa, o adaugam in sos si amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam chifteluletele, potrivim gustul de sare si lasam sa dea in cateva clocote.
  8. Chfetlutele cu sos se servesc ca atare, cu patrunjel proaspat tocat sau cu piure de cartofi alaturi de o salata sau muraturi.
 

4 (80%) 2 votes

Check Also

Cotletele de porc umplute cu ierburi aromate se pot servi cu cartofi copti sau prajiti

Cotlete de porc umplute cu ierburi aromate

Cotlete de porc umplute cu 1 (20%) 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *