
Cartofi prajiti – este cea mai cunoscuta garnitura, pe care o gasim cu siguranta in toate restaurantele si fast-foodurile. Bineinteles ca toata lumea stie cum sa prajesc cartofii, dar cu aceasta reteta veti face niste cartofi prajiti deliciosi. Mai multe lucruri despre cartofi, pe care probabil nu le stiati le puteti gasi aici.
Cartofi prajiti
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- ½ kg de cartofi
- 250 ml ulei
- apa
- sare sau condimente pentru cartofi prajiti
Mod de preparare
- Curatam cartofii de coaja. Coaja si ochiurile cartofilor incoltiti se vor curata bine (mai ales in jurul ochiurilor), deoarece contin solanina, o substanta toxica.
- Spalam cartofii si ii taiem dupa preferinte. Daca avem cartofi noi ii pute taia in feliute mai mari.
- Punem cartofii intr-o oala cu apa clocotita, atat cat sa ii acoepre in totalitate si ii lasam la fiert intre 5 si 10 minute. Nu ii vom lasa sa se fiarba de tot.
- Scoatem cartofii intr-o sita si ii lasam sa se scurga de apa.
- Intre timp, punem uleiul la incins si dupa ce s-au scurs cartofii, ii punem la prajit.
- Ii vom intoarce de 2- 3 ori pana se rumenesc frumos pe toate partile.
- Ii scoatem intr-un bol, iar ca sa se absoarba excesul de ulei punem pe fundul lui un prosop de hartie, pe care il indepartam dupa 3-4 minute si condimentam cartofii cu sare sau cu condimente pentru cartofi prajiti.