Cartofi noi inveliti in bacon – cartofi copti intr-un mod mai deosebit. Ii puteti servi ca o garnitura sau ca atare cu legume sau verdeata proaspata.
Cartofi noi inveliti in bacon
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 12 cartofi de marime medie
- 12 felii de bacon
- 2 catei de usturoi
- cimbru
- 2-3 foi de dafin
- boabe de piper
- sare
- scobitori
Mod de preparare
- Spalam bine cartofii si ii fierbem in apa cu sare.
- Dupa ce s-au fiert, dar nu de tot, cat sa mai fie un pic tari, ii scoatem din apa si ii curatam de coaja. Sare nu mai punem, deoarece baconul este suficient de sarat.
- Fiecare cartof se imbraca cu o felie de bacon, daca nu este suficienta una, atunci mai adaugati inca o felie. Se prinde cu o scobitoare, doua, astfel incat sa nu se desfaca baconul de pe cartof.
- Ungem tava cu putin unt sau punem hartie de copt si asezam pe ea cartofii.
- Adaugam putina apa in care am amestecat doi catei de usturoi pisati. Adaugam 2-3 foi de dafin si cateva boabe de piper.
- II bagam in cuptorul preincalzit timp de 20-30 de minute la foc mediu, 180 de grade.
- In ultimele 5 minute puteti da focul un pic mai tare, pentru ca baconul sa devina putin crocant.