Cartofi noi inveliti in bacon

Cartofi noi inveliti in bacon
Cartofi noi inveliti in bacon

Cartofi noi inveliti in bacon – cartofi copti intr-un mod mai deosebit. Ii puteti servi ca o garnitura sau ca atare cu legume sau verdeata proaspata.

Cartofi noi inveliti in bacon
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 12 cartofi de marime medie
  • 12 felii de bacon
  • 2 catei de usturoi
  • cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • boabe de piper
  • sare
  • scobitori
Mod de preparare
  1. Spalam bine cartofii si ii fierbem in apa cu sare.
  2. Dupa ce s-au fiert, dar nu de tot, cat sa mai fie un pic tari, ii scoatem din apa si ii curatam de coaja. Sare nu mai punem, deoarece baconul este suficient de sarat.
  3. Fiecare cartof se imbraca cu o felie de bacon, daca nu este suficienta una, atunci mai adaugati inca o felie. Se prinde cu o scobitoare, doua, astfel incat sa nu se desfaca baconul de pe cartof.
  4. Ungem tava cu putin unt sau punem hartie de copt si asezam pe ea cartofii.
  5. Adaugam putina apa in care am amestecat doi catei de usturoi pisati. Adaugam 2-3 foi de dafin si cateva boabe de piper.
  6. II bagam in cuptorul preincalzit timp de 20-30 de minute la foc mediu, 180 de grade.
  7. In ultimele 5 minute puteti da focul un pic mai tare, pentru ca baconul sa devina putin crocant.
 

Check Also

Papara cu branza si ciuperci

Papara cu branza si ciuperci – o zi frumoasa incepe cu un mic dejun copios …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *