Bors de peste – un deliciu pescaresc chiar la tine acasa !! Se serveste cu ardei iute, leustean proaspat tocat sau, pentru cine doreste, poate adauga si o lingura de smantana.
Bors de peste
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 1 kg de peste
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 catrofi
- 2 rosii
- 1 ardei gras
- 30 g orez
- bors
- leustean
- sare
Mod de preparare
- Curatam legumele si le spalam bine. Tocam marunt ceapa, iar morcovii in taiem cubulete mici. Intr-o oala le punem la fiert cu apa si orezul, pe care il spalam un pic inainte in apa si sare.
- Dupa aproximativ 20 de minute adaugam cartofii si ardeiul, curatati si taiati cubulete. Rosiile le curatam de pielite, le tocam marunt si le adaugam si pe ele la fiert.
- Dupa 10 minute adaugam pestele taiat bucati potrivite si sare dupa gust.
- Dupa ce s-a fiert pestele acrim cu bors. Borsul este bine sa il fierbem putin separat, apoi sa il adaugam in ciorba.
- Dupa ce am mai dat in cateva clocote, adaugam leusteanul tocat marunt, apoi putem sa stingem focul.