Bors de peste

Bors de peste
Bors de peste

Bors de peste – un deliciu pescaresc chiar la tine acasa !! Se serveste cu ardei iute, leustean proaspat tocat sau, pentru cine doreste, poate adauga si o lingura de smantana.

Bors de peste
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 1 kg de peste
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 catrofi
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 30 g orez
  • bors
  • leustean
  • sare
Mod de preparare
  1. Curatam legumele si le spalam bine. Tocam marunt ceapa, iar morcovii in taiem cubulete mici. Intr-o oala le punem la fiert cu apa si orezul, pe care il spalam un pic inainte in apa si sare.
  2. Dupa aproximativ 20 de minute adaugam cartofii si ardeiul, curatati si taiati cubulete. Rosiile le curatam de pielite, le tocam marunt si le adaugam si pe ele la fiert.
  3. Dupa 10 minute adaugam pestele taiat bucati potrivite si sare dupa gust.
  4. Dupa ce s-a fiert pestele acrim cu bors. Borsul este bine sa il fierbem putin separat, apoi sa il adaugam in ciorba.
  5. Dupa ce am mai dat in cateva clocote, adaugam leusteanul tocat marunt, apoi putem sa stingem focul.
 

Check Also

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda – daca ati fost harnicute si ati pus la congelator sau la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *