Aripioare de pui in sos picant

Aripioare de pui in sos picant
Aripioare de pui in sos picant

Aripioare de pui in sos picant – sunt preferatele mele !! Merg de minune cu un piure de cartofi sau o mamaliguta calda si un pahar de vin. Sa aveti pofta !

Aripioare de pui in sos picant
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 6-8 aripioare de pui
  • 500 ml suc de rosii
  • 3-4 linguri pasta de ardei iute
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • o cana vin alb
  • oregano
  • boia iute
  • sare si piper
Mod de preparare
  1. Spalam aripioarele de pui si le condimentam cu sare, piper si boia iute.
  2. Intr-o cratita incingem 2-3 linguri de ulei de masline si punem aripioarele. Le prajim un pic pe ambele parti, apoi punem peste ele o cana de vin alb. O lasam pana ce vinul scade, amestecand din cand in cand.
  3. Adaugam cam 2 cani de suc de rosii, 3-4 linguri pasta de adrei iute si lasam sa fiarba. Daca este cazul punem si putina apa, pana acoperim carnea.
  4. In momentul in care carnea este fiarta si sosul nostru a mai scazut, transferam totul intr-o tava pentru cuptor si adaugam usturoiul pisat. Condimentam cu oregano, sare si piper dupa gust.
  5. Bagam tava la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute pana ce sosul scade si va capata o consistenta mai groasa.
  6. Le putem servi cu mamaliguta calda sau piure de cartofi.
 

Check Also

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor – pentru o masa delicioasa va recomand o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *