
Aripioare de pui in sos picant – sunt preferatele mele !! Merg de minune cu un piure de cartofi sau o mamaliguta calda si un pahar de vin. Sa aveti pofta !
Aripioare de pui in sos picant
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 6-8 aripioare de pui
- 500 ml suc de rosii
- 3-4 linguri pasta de ardei iute
- 4-5 catei de usturoi
- 2-3 linguri ulei de masline
- o cana vin alb
- oregano
- boia iute
- sare si piper
Mod de preparare
- Spalam aripioarele de pui si le condimentam cu sare, piper si boia iute.
- Intr-o cratita incingem 2-3 linguri de ulei de masline si punem aripioarele. Le prajim un pic pe ambele parti, apoi punem peste ele o cana de vin alb. O lasam pana ce vinul scade, amestecand din cand in cand.
- Adaugam cam 2 cani de suc de rosii, 3-4 linguri pasta de adrei iute si lasam sa fiarba. Daca este cazul punem si putina apa, pana acoperim carnea.
- In momentul in care carnea este fiarta si sosul nostru a mai scazut, transferam totul intr-o tava pentru cuptor si adaugam usturoiul pisat. Condimentam cu oregano, sare si piper dupa gust.
- Bagam tava la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute pana ce sosul scade si va capata o consistenta mai groasa.
- Le putem servi cu mamaliguta calda sau piure de cartofi.